Salget av laks i Russland ventes å stige på månedsbasis fremover. Frossen laks fra Chile ventes imidlertid å få en større andel av det totale laksesalget i Russland.

Det sier direktør Børge Prytz Larsen i den russiske lakseimportøren Severnaya Compania på North Atlantic Seafood forum onsdag.

- Salget av fersk laks i Russland er ned 70 prosent på årsbasis, men jeg tror ikke den nedgangen vil fortsette i tiden fremover. Vi tror importen av fersk laks fra Færøyene vil stige på månedsbasis, sier Prytz Larsen.

Samtidig ser han en videre økning i frossen fisk. På årsbasis er importen av frossen laks, primært fra Chile, opp rundt 40 til 60 prosent.

- I mange måter vil vi se et skifte fra fersk til frossen laks. Før sanksjonene var forholdet mellom fersk og frossen laks 70-30. Andelen frossen fisk vil øke, sier han, som understreker at han tror konflikten med Russland vil kunne løse seg innen ikke altfor lang tid.

- Jeg tror i alle fall at vi kan komme til å se lettelser i sanksjonene i løpet av dette året, men alt avhenger selvfølgelig at situasjonen i Ukraina, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.