Forbundet organiserer ansatte i en rekke støttefunksjoner innen rengjøring, sikkerhet og teknikk.

– Jeg vil anta at 3.000 medlemmer blir tatt ut i en eventuell sympatistreik, herav 2.000 medlemmer med funksjoner i luften, sier forbundsleder John Dybart til nyhetsbyrået Ritzau.

Serviceforbundet er del av den danske hovedorganisasjonen LO. Hovedorganisasjonen sier de vil ha et møte neste uke for å diskutere om flere medlemmer skal tas ut i sympatistreik.

Kan begynne om to uker

Forbundet varslet om streiken torsdag. Dersom det ikke blir enighet mellom pilotene og Norwegian denne uken, vil et nytt streikevarsel bli sendt neste uke. En eventuell streik kan først begynne om to uker.

– Vårt forbund dekker både kabin og cockpit. Vi kan også utvide sympatistreiken til enkelte sikkerhetsansatte på flyplassene, sier Dybart, som forteller at streikevarselet kommer etter oppfordring fra det norske fagforbundet Parat.

– Ikke horrible vilkår

Norwegian sier den varslede sympatistreiken er beklagelig.

– Vi i Norwegian registrerer at Serviceforbundet mener en gjennomsnittslønn for flygere på over en million kroner er «horrible vilkår», sier Norwegians kommunikasjonsrådgiver i Danmark, Daniel Kirchhoff.

– Forbundet bør spørre seg hvor mange av deres medlemmer som har samme lønnsvilkår, legger han til.

Serviceforbundet har rundt 20.000 medlemmer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

SAS-topp gir Bjørn Kjos støtte: - Flybransjen henger litt etter det moderne arbeidslivet

Norwegian vil ha med Riksmekleren i forhandlinger

- Yes, det var 50 millioner rett ut av vinduet