Norwegian har nå gitt NPU og Parat en siste mulighet til å komme til forhandlingsbordet umiddelbart, hvor kravene til avtale med morselskapet og kommersiell styringsrett er ute.

Det opplyser Norwegian i en melding torsdag.

«Nå starter nedtellingen, med en frist for NPU og Parat til klokken 15:00», heter det.

Det vises til at Norwegian går snart inn i det sjuende døgnet med pilotstreik - «det er en unntakstilstand i hele konsernet».

Bakgrunn: Alt du trenger å vite om Norwegian-konflikten

Har fullmakt

Ledelsen i Norwegian Air Norway (NAN) har fått alle fullmakter fra ledelsen i morselskapet Norwegian Air Shuttle til å få hele konsernet ut av den krisen som er skapt.

Det er også en klar føring at pilotene i Norge, Sverige og Danmark skal få en reell mulighet til selv å påvirke sin egen arbeidsplass fremover.

Det opplyses videre at nattens forsøk på å få til reelle forhandlinger ikke lyktes.

NANs forhandlere ønsket å bringe inn Riksmekler Nils Dalseide. Riksmekleren satt klar rett i nærheten, men var likevel ikke ønsket til møtet av NPU og Parat.

Norwegian vil ikke kommentere hva som eventuelt vil skje dersom NPU og Parat ikke vil komme til forhandlingsbordet innen klokken 15:00.

Det sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til TDN Finans.

- Det får vi eventuelt komme tilbake til, sier han.

INGEN ENIGHET: Leder Hans Erik Skjæggerud i Parat. FOTO: Brian Cliff Olguin
INGEN ENIGHET: Leder Hans Erik Skjæggerud i Parat. FOTO: Brian Cliff Olguin

Langt fra hverandre

– Skal denne konflikten finne sin løsning er det kun mulig gjennom konstruktive og løsningsorienterte samtaler mellom partene, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud i en pressemelding torsdag.

Han er klinkende klar på at partene fremdeles står langt fra hverandre i den pågående konflikten.

I pressemeldingen bekrefter han ryktene om et forhandlingsmøte natt til torsdag. Dette førte derimot ikke frem til løsning fordi partene fortsatt står langt fra hverandre i prinsipielle spørsmål.

– Pilotene har hele tiden vært villige til å møte Norwegians behov for reduserte kostnader knyttet til pensjon, forsikringsordninger og arbeidstid. Problemet er at Norwegian ikke vil møte noen av våre prinsipielle krav, sier Skjæggerud.

Vil møte på nytt

Kommunikasjonssjef Arve Sigmundstad i Parat vil ikke gå inn på detaljer om når forhandlingene fant sted i natt, men bekrefter at det var et fysisk møte.

- Partene møttes i går kveld og natt, og satt sammen å snakket sammen. De de ikke ble enige gikk de fra hverandre, sier han.

Skjeggerud legger til at pilotene er villige til å møte Norwegian til nye forhandlingsmøter kontinuerlig.

– Vi har møtt selskapet til forhandlinger, og jeg ønsker å være krystallklar på at vi til enhver tid møter til nye reelle forhandlinger.
 

LES OGSÅ: Dialog i natt mellom piloter og Norwegian

Norwegian har ingen oversikt over streike-kostnadene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.