Det bekrefter Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud i en meldingen torsdag ettermiddag.

- Det som har skjedd endrer ingenting, åpnet Skjæggerud pressebriefen torsdag.

Parat-lederen mener Kjos ikke forholder seg til spillereglene i arbeidslivet når han vil splitte selskapet som pilotene er ansatt i mens de er i streik. Flyselskapet meldte torsdag at NAN skal splittes i tre nye selskaper - et i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark.

– Vi mener Bjørn Kjos ikke kan gjøre det han nå har gjort. Som arbeidsgiver har han ingen myndighet til å bestemme over arbeidstakere mens de er i streik. De er jo midlertidig løst fra sitt arbeidsforhold, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud.

Det viser at det eneste faste Parat og pilotene nå kan forholde seg til er morselskapet i Norwegian.

- I en slik virkelighet er det vanskelig å vite hvem som er deres formelle arbeidsgiver. Det som er klart er hvem som er deres reelle arbeidsgiver, la han til.

Skjæggerud og Parat mener målet til Kjos har vært å splitte pilotkorpset i Skandinavia.

- Det har han nå forsøkt å gjøre ved å hive dem ut av datterselskapet NAN og inn i tre nyetablerte datterselskaper. Det gjør han uten å informere, drøfte eller på noen annen måte følge reglene i arbeidsmiljøloven, fortsetter Parat-lederen.

Bakgrunn: Norwegian etablerer nye pilotselskaper i Skandinavia

Parat bekreftet tidligere torsdag å ha sittet i forhandlinger med flyselskapet i fem timer gjennom kvelden og natten. Møtet mellom partene førte detrimot ikke til enighet, og Norwegian valgte å gi pilotene en forhandlingsfrist frem til klokken 15.

Skjæggestad kalte meldingen for «useriøs» fra flyselskapets side, og beskrev situasjonen som å få en pistol mot hodet.

Da pilotene ikke møtte opp ved forhandlingsbordet, gikk Norwegian til det skrittet å varsle at selskapet skal splittes opp i tre.

 

LES OGSÅ: - Det er en pistol mot hodet

Norwegian: «Nå starter nedtellingen, med en frist for NPU og Parat til klokken 15:00» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.