- Norwegian gikk på et megatap ifjor, SAS tjener ikke penger og nesten ingen andre flyselskaper tjener penger. Vi har ikke råd til å drive prisene på flybilletter enda lenger ned, sier konserndirektør Eivind Roald i SAS.

Likevel vil det komme til å skje, tror han. Ikke i år, da vil prisene holde seg omtrent på dagens nivå. Men markedet er i endring:

- I 2016-2017 vil vi få betydelig flere fly inn i markedet, særlig fra lavprisflyselskapene. Det tror jeg vil påvirke prisene.

- Vil det bli enda billigere å fly?

- Ja, jeg tror det. For konkurransen blir nok tøffere, sier Roald.

- Hvor lave billettpriser kan flyselskapene tåle?

- Vi må ha et prisnivå som gjør at vi kan tjene penger. Men selv om vi ligger litt høyere enn Norwegian i pris, ser vi at vi tar markedsandeler på hjemmebane. Det er bare tull og tøys at kundene kun er opptatt av å fly billigst mulig. De som flyr én gang i året er kanskje opptatt av pris, men for de som vi er mest opptatt av - de som flyr ofte - er det andre parametre som er viktigere. Det har vi flere undersøkelser som bekrefter, sier Eivind Roald.

- Jeg sier ikke at vi kan doble prisen. Men hvis produktet er godt nok til å forsvare en litt høyere pris, er det ingen som reagerer på om en flybillett er noen hundre kroner dyrere.

Gikk på ny smell

I år vil de reisende merke lite til prisendringer i luften. Kapasiteten er justert i forhold til etterspørselen, i motsetning til fjorårets overkapasitet.

- Derfor blir det ingen dramatisk reduksjon i prisen, sier Roald.

SAS gikk på en ny smell i første kvartal i sitt avvikende regnskapsår: Ny stor SAS-smell

- Flyselskaper tjener ikke penger i årets første kvartal, men jeg er egentlig godt komfortabel med disse tallene. Vi ser at vi tar markedsandeler og at flere velger å fly med SAS, sier Eivind Roald.

Les også: SAS-topp gir Bjørn Kjos støtte på ett punkt: - Flybransjen henger litt etter det moderne arbeidslivet

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.