De streikende pilotenes representanter er fortsatt klare til å møte Norwegian når som helst, men bare dersom det de kaller reelt innhold i tariffavtalen kommer på bordet.

– Vi er klar til å møte dem hvor som helst og når som helst hvis de er villige til å diskutere reelt innhold i en tariffavtale, som vi har sagt nå i fem-seks dager siden det ble et brudd. Det er et krav at det er en reell vilje til å diskutere innholdet, sier Halvor Vatnar, leder av Norwegian Pilot Union (NPU) til NRK etter at partene i konflikten var til stede i kanalens debattprogram torsdag kveld.

Under Debatten viste Bjørn Kjos til det han mener er «to fundamentale forhold» i dagens konflikt.

– Det ene er at pilotene krever at de skal ha den kommersielle styringen av selskapet - hvor vi flyr og måten vi flyr på. Det andre er at de vil være ansatt i morselskapet Norwegian, sa Kjos.

Ifølge NRK har Norwegian gitt beskjed om at de ikke har noen planer om noe snarlig møte med Norwegian-pilotenes representanter og fagforeningen Parat.

«Galematias»

Vatnar og Bjørn Kjos møttes ikke ansikt til ansikt under selve debatten, men på vei ut av NRK-studioet fikk de en kort prat. NPU-lederen fortalte da til Norwegian-sjefen at han lyver mye.

– Jeg gjorde det og vi flirte litt begge to. Men det er faktisk bare å beklage at han bløffet her under debatten. Han sier nå for sjette gang på rad at pilotene krever full kommersiell styring, noe som for å bruke hans uttrykk, er «galematias», og det har vi aldri krevd.

Vatnar bekrefter at pilotene i praksis krever at de skandinaviske pilotene skal beholde de rutene de har i dag, en garanti Kjos ikke vil gi.

– Det er en lovnad, en erklæring fra Bjørn Kjos for to år tilbake, at våre kjære kolleger ute i Europa, på dårlige kontrakter, kun skulle benyttes på nye ruter fra baser utenfor Skandinavia. Det betyr i praksis at det vi har fløyet ut fra Skandinavia og tilbake, og som krever overnatting her, skal vi fly, sier NPU-lederen.

Fastlåst

Situasjonen synes nå helt fastlåst idet streiken går inn i sin sjuende dag. Ifølge flyselskapet skal rundt 100.000 flyreisende så langt ha blitt berørt av streiken. Hvis situasjonen er den samme fredag, vil tallet nærme seg 140.000, etter konsernets tellemåte.

– Det er snakk om 100.000 passasjerer. Skal du bare gi blaffen i dem og la dem seile sin egen sjø mens vi står her på tuer og slåss for prinsipper? spurte Kjos, underforstått at han mener det er feil tilnærming.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:  Flygerorganisasjon ber alle piloter i hele verden boikotte Norwegian


Norwegian tilbakeviser storstilt aksjesalg

 

Bakkeansatte på Sola permittert


Pilotstreiken fortsetter - nesten alle innenriksflygninger innstilles fredag