Det danske fagforbundet Fagligt Fælles Forbund (3F) har sendt varsel om sympatistreik med de streikende flygerne i Norwegian.

Torsdag varslet Serviceforbundet at det vil ta ut rundt 3.000 medlemmer i sympatistreik dersom det ikke blir enighet mellom Norwegian og pilotene. Streiken kan først begynne om to uker.

– Det er ikke hverdagskost at en konflikt mellom ansatte og en bedrift i et annet nordisk land kan spre seg til Danmark, men luftfartsansatte er for tiden utsatt for et svært hardt press når det gjelder lønn og vilkår, sier 3F-formann Jan Villadsen.

– Det kan fort bli slik at ansatte i danske selskaper trenger sympati og bistand fra norske og svenske kolleger, forklarer han.

Den danske hovedorganisasjonen LO planlegger et møte neste uke for å diskutere muligheten for flere sympatistreiker.

Norwegians kommunikasjonsrådgiver i Danmark, Daniel Kirchhoff, sa torsdag at Serviceforbundets sympatistreik er beklagelig.

– Vi i Norwegian registrerer at Serviceforbundet mener en gjennomsnittslønn for flygere på over 1 million kroner er «horrible vilkår», sa han til Ritzau. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Ber Finanstilsynet vurdere tiltak for å dempe boliglånsveksten

- Stort potensial for mange rare markedseffekter

Slik ser konflikten ut nå