NHO Luftfart og Parat skal møtes hos Riksmekleren klokken 13.00 fredag. Det opplyser riksmekler Nils Dalseide til NRK.

Det er foreløpig kun snakk om samtaler for å sondere om det er grunnlag for formelt å gjenoppta meklingen mellom partene, skriver VG.

Pilotstreiken i Norwegian fortsetter på sjette dagen fredag. Før streiken startet lørdag hadde partene vært til megling i to dager hos Riksmegleren.

Før den tid hadde Norwegian Pilot Union (NPU)/Parat og NHO Luftfart forhandlet i tre måneder uten å bli enige om en avtale for pilotene.

Lørdag morgen ble 70 Norwegian-piloter tatt ut i streik. Onsdag morgen ble antallet piloter i streik trappet opp til 650. Norwegian har svart med å kansellere alle innenriksflyvninger onsdag, torsdag og fredag denne uken. Det er anslått at rundt 35.000 passasjerer rammes av streiken hver dag.

De organiserte pilotene er ansatt i datterselskapet Norwegian Air Norway as (NAN), og blir leid tilbake til morselskapet Norwegian Air Shuttle asa. Torsdag ettermiddag ga Norwegian-ledelsen pilotene frist til klokken 15.00 med å komme tilbake til forhandlingsbordet.

Pilotene nektet å møte. Styret i Norwegian Air Norway svarte med å lage en ny organisering av pilotene i Skandinavia, med separate selskaper for pilotene i Norge, Sverige og Danmark.

Per i dag er det fire punkter partene ikke har klart å komme til enighet om.

  • De organiserte pilotene er ansatt i datterselskapet Norwegian Air Norway as (NAN), og blir leid tilbake til morselskapet Norwegian Air Shuttle asa. Pilotene kjemper for en varig kollektivavtale med morselskapet.
  • De norske pilotene er de eneste i Norwegian som ikke har gått over på innskuddspensjon. Norwegian-ledelsen har gjort det klart at en slik ordning har ikke selskapet råd til i fremtiden.
  • Selskapet vil også ha endret en forsikringsavtale for piloter som har mistet flyverlisensen
  • Selskapet vil øke antall arbeidstimer mot maksgrensen på 900 timer i året

Les også:

Streikeoppdatering: Slik er situasjonen akkurat nå  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.