Nordisk transportarbeiderforbund (NTF) oppfordrer sine fagforeninger i Norden til å gå til sympatistreik til støtte for Norwegian-flygerne.

Fra før av har de danske fagforbundene Fagligt Fælles Forbund (3F) og Serviceforbundet varslet sympatistreik, dersom det ikke blir enighet mellom Norwegian og flygerne.

– Vi har sendt en oppfordring til våre medlemmer om å støtte de norske pilotene. Vi tror absolutt at våre medlemsforeninger vil varsle om sympatistreik, i tråd med de ulike landenes regelverk, sier NTF-leder Jan Villadsen, som også leder 3Fs transportgruppe.

NTF er en sammenslutting av 50 ulike fagforeninger for transportarbeidere i Danmark, Finland, Island, Sverige og Norge.

– Dette er en svært kraftig oppfordring til partene om å sette seg ved forhandlingsbordet og finne en løsning på konflikten, sier Villadsen.

Den danske hovedorganisasjonen LO planlegger et møte neste uke for å diskutere muligheten for flere sympatistreiker.

Norwegians kommunikasjonsrådgiver i Danmark, Daniel Kirchhoff, sa torsdag at Serviceforbundets sympatistreik er beklagelig.

– Vi i Norwegian registrerer at Serviceforbundet mener en gjennomsnittslønn for flygere på over 1 million kroner er «horrible vilkår», sa han til Ritzau. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Statoil utsetter Johan Castberg-beslutning til sent 2016

Svakere utsikter i norsk næringsliv

Enda sikrere på rentekutt