I et brev Norwegian-sjef Bjørn Kjos sendte til de svenske pilotene igår, ga ham dem tidsfrist til klokken 16.00 i dag med å godta omorganiseringen:

Beskjeden var klar, ifølge pilotene: - Godta omorganiseringen, eller finn deg noe annet å gjøre

I brevet skriver Norwegian at pilotene som ikke godtar overføringen, vil miste jobben.

- Dersom du ikke ønsker å overflyttes fra Norwegian Air Norway AS til Pilot Services Sweden AB, må du informere Norwegian innen 6. mars kl. 16:00, heter det i brevet til de svenske pilotene.

Videre står det at «NAN og Pilot Services Sweden AB herved bekrefter at Pilot Services Sweden AB blir din nye arbeidsgiver med virkning fra overflyttingsdatoen 6. mars».

- Ordinær informasjon

- Brevet som ble sendt ut til de svenske pilotene i Norwegian Air Norway om at de overføres til Pilot Services Sweden er en ordinær informasjon om virksomhetsovergang, skriver Norwegian i en pressemelding fredag ettermiddag.

- Det er absolutt ingen trussel som en del medier skriver og som en del politikere påstår. Med brevet vil vi bare informere pilotene i NAN om muligheten deres til å velge om de vil jobbe i det nye selskapet eller ikke, skriver de videre.

For å forstå hvilke arbeidstakere som har gått over over eller ikke, har man valgt å sette en tidsfrist for beskjed, ifølge Norwegian.

- Velger man ikke å gå over, så skal det skje en vurdering om det finnes arbeidsoppgaver for de som blir værende i NAN. Selskapet kan allerede nå (...) se at det ikke finnes noen arbeidsoppgaver igjen. Vi har valgt å informere om dette på forhånd, skriver Norwegian.

Les mer om konflikten her: Stilte ultimatum til pilotene: - Godta omorganiseringen, eller finn deg noe annet å gjøre

Norwegian hadde allerede registrert dansk datterselskap

«Usselt», sa den svenske statsministeren - nå slår Norwegian tilbake

- Vi er klare til å streike så lenge det er nødvendig  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.