Partene i Norwegian-konflikten har sittet sammenhengende i møte hos Riksmekleren siden klokken 13.00 fredag.

Det tyder på at det i alle fall foregår forhandlinger. Stort mer enn det er uvisst i skrivende stund.

Ved 16.30-tiden fredag kom Riksmekler Nils Dalseide ut av meklingsrommet. Da skulle han ha en spisepause, men ønsket ikke å kommentere hvordan situasjonen er inne i forhandlingene. Partene i meglingen sitter inne i lukket rom.

Dalseide ga beskjed om  at han vil komme med en uttalelse til pressen klokken 19.00 fredag kveld.

- Når begge parter anbuder om at vi skal megle mellom dem, legger vi til grunn at det er et sterkt ønske om å lete etter løsninger. Nå må vi først undersøke dialoggrunnlaget, sa Dalseide før meklingen startet klokken 13.

Vil komme til enighet

Både Norwegian og Norwegian-pilotene ytrer at de ønsker å komme til enighet streiken kan avsluttes.

- Vi ser frem til å møte motparten hvis de er klare til å komme frem til reelle forhandlinger. Jeg tar det for gitt at ikke motparten bruker hans tid på fjas og mas, sa leder Halvor Vatne for Norwegian Pilot Union før han gikk inn til Riksmekleren.

- Vi har et klart ønske om å komme til enighet, så la oss nå konsentrere oss om å få til en konstruktiv megling, både for passasjerene og alle ansattes skyld, sa informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian før meklingen.

Begge parter har imidlertid tidligere ikke vist noen vilje til å godta hverandres vilkår. Vatnar sa også før meklingen at pilotene står ved sine krav.

- Vi er klare til å streike så lenge det er nødvendig. Det er helt avhengig av hva som skjer i forhandlingene, sa han.

DN vil komme tilbake med oppdateringer om situasjonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.