Kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's har oppgradert kredittratingen på Norske Skog til CCC+ med negative utsikter fra SD etter gjeldsbytte.

Det opplyses i en pressemelding fra S&P fredag.

«Etter vår gjennomgang av gjeldsbyttet, mener vi nå at Norske Skog har bedret sin likviditet og forfallsprofil, men vi ser ikke på selskapets gjeldsnivåer som bærekraftige», skriver byrået.

De negative utsiktene tilsier at vi kan nedgradere ratingen til «CCC», skriver byrået dersom likviditeten svekkes.

«Dette kan for eksempel skje dersom selskapets drift svekkes i slik grad at vi ser en risiko for at selskapet ikke er i stand til å oppfylle sine låneforfall i 2016 uten ytterligere likviditetskilder», skriver byrået.

27. februar kuttet S&P kredittratingen på Norske Skog til «SD» fra «CC», men skrev at de ventet å heve denne i nær fremtid.

 

Les også: Norwegian antas å stå bak nytt flyselskap

Varsler økt fusjonsgranskning

Søker ny eier etter oljeprisfallet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.