Hvis det ikke kan skje med ordentlige arbeidsvilkår, så bør Danmark gi opp å ha en luftfartsindustri, sier LO-leder Harald Børsting i Danmark i et intervju med Mandag Morgen. Det skriver Check-in.dk.

Han understreker at fagbevegelsen ikke vil gå på kompromiss med kravene til danske lønns- og arbeidsvilkår. Og hvis det betyr at danske flyselskaper må flagge ut av landet for å være konkurransedyktige, så er det slik det må være, mener Børsting.

- Noen industrier kan ikke drives så effektivt at det kan betale seg å ha produksjon i Danmark, og så må de flytte. Kanskje er luftfartsindustrien en av dem. Ikke at vi mener at det trenger å være noen motsetning mellom billige flybilletter og en tariffavtale. Men hvis man ikke kan drive konkurransedyktig luftfartsvirksomhet under danske vilkår i Danmark, så må man flytte virksomheten sin ut av landet, sier han.

LO-lederen går av til høsten etter åtte år i jobben.

Han vil ikke la Ryanair åpne sin base i København i neste uke hvis det ikke innen kort tid blir underskrevet en avtale med en dansk fagforening for de 30 Ryanair-ansatte som skal stasjoneres på basen i begynnelsen sammen med ett fly.

- Vi kan ikke akseptere at et selskap undergraver danske vilkår, sier LO-lederen.

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.