Polarcus har fått endret lånebetingelsene for selskapets bankfasilitet på 410 millioner dollar og selskapets konvertible obligasjonslån på 125 millioner dollar (2011/2016), ifølge en melding onsdag.

Videre opplyses det at Polarcus legger «Nadia» i opplag.

«Uavhengig av endringen i lånebetingelsene og på grunn av dagens marked har selskapet har besluttet å legge «Polarcus Nadia» i opplag med umiddelbar effekt», skriver selskapet.

Selskapet ser positiv kontantstrøm i andre halvår 2015 med ytterligere bedring i 2016 med dagens utsikter, fremgår det.

Endringene i bankfasiliteten bedrer likviditetssituasjonen i Selskaper med 59 millioner dollar. Selskapet har fått fryst nedbetalingene av banklånet fra 1. mars

2015 til 1. september 2015. De fryste nedbetalingene er på totalt 15 millioner dollar.

Polarcus mottar også en ny arbeidskapitalfasilitet på 25 millioner dollar.

I de endrede betingelsene får selskapet mulighet til å allokere 30 prosent av flåten til mulitklient, mot tidligere 20 prosent.

I tillegg endres kravet til prefunding til minimum 70 prosent, mot tidligere minimum 50 prosent.

Endringen i selskapets konvertible obligasjonslån består blant annet av en utvidelse på 24 måneder til 27. april 2018 og en økning i renten til 5,6 prosent per år.

Obligasjonseierne vil motta et akseptvederlag på én prosent ved aksept, fremgår det.

Les også:
Asia i dag: Ka-shing! Asias «Supermann» erobrer Europa
Ny riggkansellering for Fredriksen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.