I starten av februar fikk Widerøe-sjef Lars Kobberstad sparken. Kobberstad selv fikk beskjed om exiten av DN.

Piloter avlyser lønnskutt dnPlus Uengihet om hvordan flyselskapet skulle nå sine mål ble oppgitt som begrunnelse.

Etter snaut to måneder har Widerøe-styret fått ny sjef på plass.

SAS-bakgrunn

Stein Nilsen begynner i jobben 1. mai. Han er utdannet siviløkonom og jurist. Han er opprinnelig fra Bodø, og bor i dag sammen med familien rett nord for Oslo.

- Widerøe er en av Norges sterkeste merkevarer. Selskapet er utrolig viktig for transportinfrastrukturen i Norge. Den fungerer ikke uten Widerøe, sier Nilsen til DN.

Han jobber nå i Credo Partners og har bakgrunn fra fly- og transportbransjen.

– Stein Nilsen er en erfaren leder med meget relevant bakgrunn og alle de gode kvalitetene vi var på jakt etter. Utfordringene i Widerøe er mange, men mulighetene er enda flere, og vi er sikre på at Stein vil lede arbeidet med å ta tak i dem på en god måte, sier styreleder Brynjar Forbergskog i en melding.

En av de første oppgavene til den nye sjefen er å få på plass en ny avtalen med pilotene i selskapet. Forhandlingene pågår, og striden står om pensjon og arbeidstid.

Stein Nilsen begynte sin karriere som økonom i SAS Norge, og var i mange år leder både av bakketjenestene i SAS-konsernet og SAS i Norge. Han har også vært konserndirektør for persontransport i NSB og administrerende direktør i transportselskapet Nobina, før han i 2012 begynte i Credo Partners.

- Jeg ser frem til å jobbe sammen med ledere, medarbeider og tillitsvalgte for et enda bedre flyselskap. Sammen skal vi fortsette å leverer kundeopplevelser av første klasse samtidig som vi videreutvikler Widerøe til et selskap som skaper lønnsom vekst, sier Stein Nilsen.

Jobbet for Widerøe

Som 19-åring startet han sin karriere i luftfarten som stuer for blant annet Widerøe ved siden av studiene. 

- Luftfarten er en bransje under sterkt press og har vært i betydelig endring de siste årene 1. Også vi i Widerøe må følge med i utviklingen. Sammen med de ansatte må vi finne en modell som gjør at vi styrker vår konkurransesituasjon fremover. Vi skal kjempe hardt for å beholde alle de kunder vi har i dag, inkludert avtalen med Staten på kortbanenettet. Det er viktig å videreutvikle konkurransekraften i Widerøe, slik at vi kan fortsette å levere gode tjenester både til samfunnet og alle våre kunder, sier Nilsen.

Visekonsernsjef i Torghatten, Roger Granheim, blir i stillingen som konstituert leder av Widerøe frem til 1. mai når Nilsen tar over.

Torghatten er største aksjonær i Widerøe.

Les også:

Store forsinkelser i togtrafikken i Oslo  

Blom-sjefen går på dagen   Widerøe-sjefen må gå

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.