Det kraftige snøværet på øst- og sørlandet har stengt Oslo Lufthavn Gardermoen for all flytrafikk, melder OS på Twitter.

"Grunnet snøværet er nå #oslolufthavn stengt for all flytrafikk de neste timene", heter det i en melding klokken 11.23.

- Vi har 403 avganger totalt idag. Hvor mange flygninger som blir innstilt vet vi ikke ennå. I utgangspunktet er det stengt for flytrafikk de neste to timene, sier pressekontakt Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Hittil idag er 40 avganger fra Oslo Lufthavn innstilt og flere avganger er også forsinket, viser en oversikt på flyplassens hjemmeside. Det er til nå ingen oversikt over hvor mange passasjerer som blir rammet.

All tilgjengelig brøytemannskap

Westher Andersen forklarer at slik det ser ut nå vil Gardermoen være stengt for flytrafikk i to timer, men at situasjonen kan endre seg.

- Vi sier to timer nå, men dersom værsituasjonen blir bedre kan trafikken komme i gang raskere og dersom situasjonen blir verre kan det ta lengre tid, sier han.

Det jobbes imidlertid på spreng for at flyene skal kunne gå som normalt.

- Absolutt all tilgjengelig brøytemannskap er ute og arbeider. Men det snør såpass mye her at det er en vanskelig jobb, sier Westher Andersen.

Han understreker at alle passasjerer er nødt til å forholde seg til informasjon og beskjeder fra flyselskapet de skal fly med. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Karl Eirik Schjøtt-Pedersen får toppjobb

- Det er en ekstrembevegelse

Oljefondet kjøper i Washington