Yaras påtroppende konsernsjef Svein Tore Holsether ser flere likheter mellom Yara og Sapa både med tanke på den globale posisjonen til selskapene og fokuset på produktutvikliing, sier han til TDN Finans mandag.

- Det er en del likhetstrekk mellom Sapa og Yara, selv om jeg har stor respekt for at det er forskjellige industrier. Men begge selskapene er store ledende aktører med produksjon over hele verden, sier Holsether, som viser til at Sapa i dag har virksomheter i 40 land, med 100 fabrikker og 24.000 ansatte.

- Vi er store i Europa, i Nord-Amerika, Sør-Amerika og Asia. Selv har jeg jobbet ute i virksomhetene i USA, Asia og Sverige. Det er noe jeg vil ha nytte av overalt, og kanskje spesielt i Yara, sier Holsether.

Tett med kundene

Han sier at et annet fellestrekk mellom selskapene er at de jobber tett med kundene om produktutvikling.

- I Sapa jobber vi veldig tett med kundene med tanke på videreutvikling, slik at vi kan bedre produktene og ytelsen. Det opplever jeg at Sapa har til felles med Yara, sier han.

Holsether sier han ble tilnærmet av Yara for en tid siden og gjorde flere vurderinger før han takket ja til Yara-jobben.

- Jeg har vært i Sapa siden 2007 og startet i Elkem rett etter skolen. Så jeg har dermed vært i dette systemet med Orkla-tilknytte selskaper i snart 18 år nå. Jeg har sterke følelser for Sapa og kollegene her, så det er ingen enkel beslutning. Men da jeg fikk et tilbud som å ta over som konsernsjef for Yara, var det en så stor og spennende selskap at det kunne jeg ikke takke nei til, sier Holsether.

Åpenhet

Han ønsker ikke si noe mer om planene sine for Yara før han er i stillingen om noen måneder.

- Frem til jeg tiltrer i Yara, har jeg 100 prosent fokus på Sapa. Deretter har jeg tenkt å sette meg ordentlig inn i det som gjelder Yara når jeg starter der. Jeg ønsker ikke komme med sterke meninger om dette med den innsikten jeg har i dag, sier Holsether.

Han sier imidlertid at strategiske spørsmål var en del av ansettelsesprosessen.

- Det har vært en ansettelsesprosess preget av stor åpenhet. Vi har hatt diskusjoner rundt dette, men jeg vil ikke gå inn i dem i detaljer ennå, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Statoil har gjort enda et gassfunn i Tanzania

Dumper Norwegian

Han har Sveriges største private gjeld