Sola utenfor Stavanger har ambisjoner om å få Norges største havn. Men et boligfelt oppført på 70-tallet har til nå ødelagt for planen. 

- Risavika Havn har som mål å bli et nasjonalt godsknutepunkt, ikke bare en regionalhavn.

Det sier administrerende direktør David S. Ottesen i Risavika Havn AS til Stavanger Aftenblad (artikkelen krever innlogging).

Målet hans er å flytte gods fra vei til sjø, og for å få til dette trengs et større areal.

- Utfylling i Risavika øst og Båtstad kan gi oss den nødvendige plassen, mener Ottesen og refererer til boligfeltet som ble etablert i Tananger på 70-tallet.

Ifølge Stavanger Aftenblad lever boligområdet nærmest på nåde, omringet av støy fra havnen til alle døgnets tider.

Risavika Havn i Stavanger.
Risavika Havn i Stavanger. (Foto: Jan Inge Haga)
For ti måneder siden dannet boligeierne en arbeidsgruppe som siden har forhandlet med Risavika Havn med tanke på innløsning. Ifølge avisen har 48 av de 52 boligeierne latt seg representere av arbeidsgruppen.

- Vi jobber fortsatt med saken, og så lenge ikke noe er endelig, vil jeg ikke kommentere forhandlingene, sier Ottesen til avisen.

Han legger til at det ikke er akutt behov for å innløse område boligfeltet til næringsareal, men Båtstad på lengre sikt vil være til hinder.

Dersom boligeierne blir enige om innløsning vil det være den største saken i sitt slag siden utbyggingen av Norges hovedflyplass på Gardermoen på 90-tallet.

Artikkelen i Stavanger Aftenblad sier ingenting om hvilken pris boligeierne kan forvente å få for hjemmene sine.

Les også: Han har Sveriges største private gjeld

- Den globale økonomien er inne i en sjelden fase

Frp: Dette er den første elbilfordelen som ryker  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.