EFTAs overvåkningsorgan ESA skal gjøre en forundersøkelse på om det har blitt gitt ulovlig statsstøtte til Haugesund lufthavn, Karmøy, skriver NRK Rogaland.

Dersom ESA finner regelbrudd i avtalen som Lufthavnutbygging AS har med Avinor om Haugesund lufthavn, Karmøy, kan utenrikstrafikken ryke.

– Vi undersøker nå om det er grunn til å gjøre en formell gransking av om det har blitt gitt ulovlig statsstøtte fra Avinor til Lufthavnutbygging AS, sier direktør for konkurranse- og statsstøtteavdelingen i ESA, Gjermund Mathisen til NRK.

Redegjørelse etter påske

Avtalen mellom Avinor og Lufthavnutbygging AS går ut på at Lufthavnutbygging får en andel av parkerings- og taxfreeinntektene ved Haugesund Lufthavn. Pengene brukes til markedstiltak for å øke passasjertrafikken.

Ifølge Martin Laurhammer i Lufthavnutbygging AS ligger det ikke statsstøtte i avtalen. Laurhammer understreker at de skal komme med en redegjørelse overfor ESA etter påske.

Bakgrunnen for avtalen er at det lokale næringslivet, gjennom Lufthavnutbygging AS, tidlig på 2000-tallet finansierte en 400 meter lang forlengelse av rullebanen på flyplassen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Anonym milliardær fyller kommunekassen

Ønsker økt beskatning på sekundærbolig

Euroen svekkes av Hellas-frykt