Uttalelsen ble vedtatt av landsmøtet søndag. Den rødgrønne regjeringen satte selv i gang et begrenset salg av skogeiendommer, men nå er grensen nådd, ifølge Ap.

Dagens regjering ba Statskog utrede privatisering av skogvirksomheten og vurdere salg av eiendommer. Styret i selskapet mener det «kan være fornuftig» å øke nedsalget med 150.000 dekar. Statskog åpner også for å splitte opp selskapet i ett eller flere nye aksjeselskaper. En kombinasjonsmodell, med et større regionalt og to lokale skogselskaper, vil ifølge utredningen kunne maksimere statens verdier.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) har ikke konkludert i spørsmålet om nedsalg og oppsplitting av Statskog. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.