Selskapet viser til utfordrende markedssituasjon og vil i tråd med dette kutte ytterligere 3.500 ansatte, viser selskapets kvartalsrapport tirsdag.

Det totale antallet oppsigelser er nå 10.500, fra tidligere 7000. Sammen med andre tiltak ventes dette å redusere kostnadene med 700 millioner dollar per år, anslår oljeservicegiganten.

- Nødvendige tiltak

- I løpet av første kvartal tok vi nødvendige tiltak for å redusere kostnadsbasen og endre selskapets størrelse for å ta høyde for markedsforhold, skriver selskapet.

Baker Hughes viser til at tiltakene inkluderer nedleggelse og konsolidering av rundt 140 anlegg over hele verden sammen med opplag eller nedskrivning av overskuddsmidler og varelager.

- Kombinert, er disse tiltakene anslått å redusere kostnadene med mer enn 700 millioner dollar på årsbasis, heter det i rapporten.

Resultatnedgang

Selskapet fikk et justert resultat per aksje på minus 0,07 dollar i første kvartal 2015. På forhånd var det ventet en eps på 0,46 dollar, ifølge estimater innhentet av Thomson Financial.

Omsetningen var 4,6 milliarder dollar, mot 5,7 milliarder dollar samme periode året før. Denne var ventet til 5,35 milliarder dollar.

Baker Hughes venter at de ugunstige markedsforholdene vil fortsette inn i andre kvartal, og at riggtellingen i Nord-Amerika og internasjonalt vil fortsette nedgangen i områder på land og grunt vann.

Les også:
Hellas forbereder seg på bank-kaos
Mener oljebransjen må gå fra Mercedes til Toyota
USA i dag: Advarer mot rentesmell (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.