Til sammen reiste 24 millioner passasjerer fra Oslo Lufthavn i fjor, noe som er en økning på 1,1 millioner passasjerer sammenlignet med i 2013, viser selskapets årsrapport.

Antall reisende til og fra land utenfor Europa vokste med 28 prosent, og passerte for første gang én million passasjerer, ifølge Oslo Lufthavn. Den største veksten var på flyreiser til USA.

Les også: Nå flyr amerikanere og europeere via Oslo til Asia

Selskapets resultat etter skatt ble 1.027 millioner kroner. Driftsresultat var på 1.594 millioner kroner, noe som er en økning på 106 millioner kroner fra 2013. Årsaken til økningen er økt antall passasjerer.

At det foregår bygging av utvidet passasjerterminal på Gardermoen, i tillegg til full drift av eksisterende terminal, har imidlertid bydd på store utfordringer, ifølge Oslo Lufthavn. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.