Han er fortsatt søkkrik, men John Fredriksen har tapt to milliarder pund - 23 milliarder kroner - av formuen sin det siste året som følge av et ras i offshore- og bulksektoren.

Likevel er formuen hans verd svimlende 7,2 milliarder pund, eller 85 milliarder kroner, ifølge The Sunday Times Rich List.

Til tross for at Fredriksen har gått på et sviende tap, er han fortsatt Storbritannias 11. rikeste mann. Men han har falt noen plasser på listen: I 2014 havnet han på sjetteplass.

De 1000 rikeste personene i Storbritannia i 2015 økte sin samlede formue med 5,4 prosent det siste året. Til sammen sitter de nå på 6.456 milliarder kroner.

For å komme med på listen i år må man ha en personlig formue på minst 100 millioner pund. Ifjor holdt det med 85 millioner pund for å få en plass på listen.

I alt er det 117 pund-milliardærer på Storbritannias rikingliste som The Sunday Times har utarbeidet. 80 av disse er bosatt i London.

Den britiske hovedstaden har forøvrig flere pund-milliardærer enn noen annen by i verden. Til sammenligning har New York 56, San Francisco 49, Moskva 45 og Hong Kong 43.

Les også: - Det er neppe noen god idé å holde igjen på pengesekken nå

Disse seks ordene felte den tyske bilkongen

Hun får toppkarakter på nettet  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.