Mandag informerte Innovasjon Norge at 51 av i selskapets 766 ansatte at de ikke hadde blitt «innplassert» etter en gjennomgang av organisasjonskartet og kompetansebehovet i selskapet.

- Var ikke i nærheten

Toppsjef Anita Krohn Traaseth (43) opplyser til DN mandag at bakenforliggende er et ønske om å gjøre organisasjonen mer effektiv, og sørge for at kundene opplever lik service og produkt ved samtlige kontorer. 22 årsverk skal bort på hovedkontoret, 26 i distriktene og 3 ute.

- Tilbakemeldinger på etableringsstipend til gründere varierer fra 24 timer til 60 dager, til tross for nesten likt antall ansatte og samme it-systemer. Da handler det om arbeidsprosesser og folk, og hvordan vi organiserer oss for å levere tjenestene våre, sier Krohn Traaseth.

En internanalyse fra 2014 fastslår at kun 65 prosent av ressursene i Innovasjon Norge brukes på kundene. Resterende 35 prosent brukes på administrasjonsoppgaver, forklarer hun.

- Fordelingen vi ønsker er 80/20, og vi var ikke i nærheten, sier innovasjonssjefen.

- Ikke vant til

Nå varsler hun tydeligere prioritering av hva som er oppgavene.

Samtidig blir hennes viktigste jobb å kommunisere hva en omstilling er, ikke bare en nedbemanning, påpeker toppsjefen. Innovasjon Norge har nå en ny organiasjonsstruktur med to ulike ledernivåer og redusert antall ledere.

- Nå må vi finne ut hvordan vi skal jobbe på tvers og hvordan får arbeidsprosessene til å fungere. Det er ikke en fasit ledelsen sitter på, dette er en fasit vi skal jobbe med sammen. Denne prosessen er man ikke så vant til i det offentlige, sier Krohn Traaseth.

Vet ikke antallet

Hun er tydelig på at det er ingen som er oppsagt, men bekrefter at 51 personer har fått vite at de ikke er «innplassert» utifra faktorer som kompetanse, ansiennitet og sosiale forhold.

Den juridiske distinksjonen skyldes også at det fortsatt er 24 ubesatte stillinger i selskapet som man kan søke på, opplyser toppsjefen.

- Det betyr at det endelige tallet det vet vi ikke ennå, sier hun.

- Tung dag

- Hvordan er stemningen etter at dette ble kommunisert?

- Det er en tung dag i Innovasjon Norge. Jeg merket det fra jeg gikk inn døren, alle er berørte av dette, sier Innovasjon Norge-sjefen.

Hun har fått 860 millioner mer fra regjeringen med et klart "endringsmandat". Det krever en omstilling av arbeidsprosessene, utdyper toppsjefen, som tidligere var norgessjef i it-selskapet HP (Hewlett-Packard).

- I HP drev vi med dette hvert år, sier hun.

- Trøstet folk

Leder av de LO-organiserte i NTL Innovasjon Norge, Anne Marie Kittelsen, bekrefter at det har vært en tøff dag for de ansatte.

- Jeg har trøstet folk i hele dag. Dagen har vært helt pyton, sier Kittelsen.

Det er imidlertid håp i stillingene som fortsatt er ubesatt, påpeker hun. Endelig avklaring får man i slutte av mai.

- De ser at det ikke er helt kroken på døra. Det er ingen som har fått oppsigelser. Antallet som mister jobb vil bli færre enn 51, sier Kittelsen som leder en forening med 85 medlemmer.

Leder av Finansforbundets organiserte i Innovasjon Norge, Leela Borring Låstad, legger heller ikke skjul på mandagen var en dårlig dag.

- Det har vært en tøff dag med en veldig rar stemning, sier hun til DN.

Les også: Telenors Asia-sjef tjente 11 millioner
Nye rekordnivåer på Wall Street

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.