Vindistributøren Inter Logistikk ble tvangsoppløst i august 2014, fordi den ikke hadde levert regnskaper siden 2011. Det ble meldt inn krav på nesten 12 millioner kroner i boet.

Etter erfaringen med vindistributøren, mener mesterkokk Geir Skeie det er viktig å advare andre importører i bransjen. Skeie vant den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d’Or i 2009. Hans selskap Vinhav tapte mer enn to millioner kroner da Inter Logistikk ble oppløst. Ingen av kreditorene fikk noe da boet ble gjort opp.

Vinimportørene er avhengig av noen som kan lagre og levere vinene deres til restauranter og polutsalgene. For en liten importør som Vinhav opplevdes det som dyrt og vanskelig å få avtale hos de større distributørene. Derfor var Skeie fornøyd da han inngikk en avtale med Inter Logistikk, som også skulle fakturere for varene og så betale Vinhav når kundene betalte.

– Vi omsetter for mellom to og fire millioner kroner i året, så om vi hadde finansiert driften med banklån, ville vi vært nødt til å legge ned, sier Skeie.

Konkurskarantene

– Heldigvis hadde vi en investor vi kunne låne penger av, sier kokken, som frykter at flere skal havne i samme situasjon.

Bekymringene ble delt av bostyrer Jeppe Normann, som innstilte på at Inter Logistikks daglige leder, styreleder og hovedaksjonær Christian Kurt Nielsen skulle ilegges konkurskarantene. I februar ble også Nielsen ilagt karantene i to år. Konkurskarantene innebærer at man ikke har lov til å være daglig leder eller ha styreverv i en gitt periode.

Likevel presenterer Nielsen seg som driver av International Logistics, et aksjeselskap der hans kone er oppført som eier, daglig leder og styreleder, når DN ringer. International Logistics driver i samme bransje, med de samme tjenestene som det tvangsoppløste Inter Logistikk.

– Driver du selskapet selv om du har konkurskarantene?

– Hvem er interessert i det, spør Nielsen, før han presiserer at han ikke står oppført som daglig leder.

Det er hans kone, som ifølge Brønnøysundregistrene, er daglig leder i selskapet. Nielsen selv sier at han står for den daglige driften i selskapet og forteller at han tar inn ordre, ekspederer dem, sender fakturaer og sørger for oppfølging av kunder.

Ingen hemmelighet

Nielsen sier han ikke kjenner seg igjen i påstandene fra Skeie om at han er en konkursrytter.

– Jeg vil ha meg frabedt å bli ansett som en luring og kjeltring, sier Nielsen.

Han benekter ikke at han har konkurskarantene og opplyser at det skyldes manglende innlevering av regnskap.

– Vi har ikke levert regnskapene. Vi har brutt loven, eller jeg har, og da får jeg karantene.

Nielsen forteller at ektefellen tar av seg regnskapet og dialogen med Vinmonopolet i det nye selskapet.

– Det er ingen hemmelighet at vi er mann og kone. Bostyrer sa til meg at det ikke er ulovlig å starte på nytt, sier Nielsen.

Han medgir at han ikke kjenner reglene i detalj.

Nielsen var også ilagt konkurskarantene fra 2007 til 2009. Han mener han den gangen feilaktig ble gjort ansvarlig for forhold som skjedde før han ble daglig leder og styreleder i selskapet.

Les også på DN.no nå:

Asia i dag: Kina kjøper gull i det skjulte - kan ha store planer

Eiendomsmegler tjener 100.000 pr salg: - Ingen har så lave provisjoner som Norge  

Varsler eiendomsskrell i 18 oljebyer  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.