Det fremgår av en oppdatering datert 27. april.

Meglerhuset mener flere faktorer setter den kortsiktige inntjeningen i sektoren under press. De viser til høye laksevolum etter en mild vinter i Norge, utslipp på markedet av frossen laks fra Chile og fallende priser for alternative protein-kilder.

De venter nå en gjennomsnittlig laksepris på 39,3 kroner for 2015, 41,4 kroner for 2016 og 41,9 kroner for 2017.

«Vi har nå satt ned 2015-estimatene våre og ligger nå 11 prosent under konsensus», skriver meglerhuset.

De har samtidig økt anslaget for tilbudsveksten i Norge i 2015 til fem prosent fra fire prosent. Globalt er tilbudsvekstanslaget oppjustert fra 2,7 til 4,8 prosent.

Mer krevende verdsettelse

DNB Markets viser videre til at Marine Harvests verdsettelse har blitt mer krevende etter negative estimatjusteringer den siste tiden.

«Den handles med en premie på 30 prosent mot snittet i sektoren og gjenopphentingen i Chile ligger etter skjema», skriver meglerhuset.

De kutter kursmålet på Marine Harvest til 100 kroner (110) og nedgraderer aksjen til hold fra kjøp.

Samtidig øker de kursmålet på Bakkafrost til 200 fra 190, men nedgraderer til hold fra kjøp.

Lerøy Seafood, som er DNBs toppvalg i sektoren, beholder kjøpsanbefalingen, men kursmålet kuttes til 290 fra 310 kroner.

Salmars kursmål kuttes til 140 fra 150 kroner, og kjøpsanbefaling beholdes.

Norway Royal Salmon og Grieg Seafood kuttes også til hold fra kjøp, med kursmål på henholdsvis 70 kroner og 30 kroner, begge uendret.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.