Valutatap og kostnader til restrukturering ga underskudd for Color Group ifjor.

Høyere bunkersutgifter og et urolig valutamarked mot slutten av fjoråret bidro til et negativt resultat for fergekjempen Color Group. I tillegg er fjorårsregnskapet belastet med 39 millioner kroner i restruktureringskostnader. Inntektene var tilnærmet uendret sammenlignet med 2013.

Hard kamp

Color Line betjener fire fergelinjer mellom Norge og Sverige, Danmark og Tyskland med sine seks skip.

Størst omsetning er det ombord i cruisefergene «Color Fantasy» og «Color Magic» som seiler på strekningen Oslo-Kiel. Cruisedivisjonen femdoblet sitt driftsresultat til 58 millioner kroner ifjor.

I transportdivisjonen, som inkluderer fergerutene til Strömstad og Hirtshals, falt driftsresultatet med 147 millioner kroner til 91 millioner kroner. Her konkurrerer Olav Nils Sundes Color Line med Fjord Line. I Sandefjord er det kamp på kniven om passasjerer og last på den to og en halv time lange overfarten fra Vestfold til Bohuslän. Color Line har fire og utfordreren i ruten, Fjord Line, to daglige avganger i begge retninger over ytre Oslofjord.

Bedre i år

– Fjorårsregnskapet er preget av realiserte og urealiserte valutatap og omstruktureringskostnader som påvirker resultatet. Det siste henger sammen med at vi tilpasser virksomheten til et redusert kostnadsnivå for å sikre at vi er konkurransedyktige på lang sikt, sier konserndirektør Helge Otto Mathisen.

Han viser til at konsernet venter et klart bedre resultat i år. Foruten en lavere kostnadsbase peker både valutaen og bunkerskostnadene rett vei. Over halvparten av bunkersforbruket er sikret gjennom kontrakter som reflekterer en oljepris på mellom 52 og 58 dollar per fat.

– Den underliggende driften er stabil. Vi er godt rustet til å møte utfordringene i 2015, sier Helge Otto Mathisen.

Fire millioner passasjerer

– Valutasituasjonen har snudd i år. Og kostnadseffektiviseringsprogrammet skal gi årlige besparelser på cirka 120 millioner kroner med helårseffekt i 2015, sier Mathisen.

I løpet av fjoråret reiste 3.957.407 passasjerer med Color Line, marginalt færre enn året før. Antall fraktenheter var 165.773.

 

Les også: Selger markedets dyreste leilighet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.