Norwegian Hull Club mener advokat Arthur Pilkington (58) har utvist «uaksep­tabel kommunika­sjons­form», og ga ham sparken. Nå krever Pilkington erstatning.

Oslo tingrett har avsatt to dager til behandlingen av et erstatningskrav fra skotskfødte Pilkington, som arbeidet på Norwegian Hull Clubs kontor i Oslo. Med ni år igjen til oppnådd pensjonsalder og en årslønn på drøye to millioner kroner, kan erstatningskravet hans bli høyt. Pilkington kom til den gjensidige sjøassuranseforeningen fra et annet sjøforsikringsselskap, Skuld. I slutten av september avsluttet Norwegian Hull Club arbeidsforholdet med umiddelbar virkning.

Ifølge sluttinnlegget fra foreningens prosessfullmektig Tarjei Thorkildsen var årsaken at Pilkington hadde «gjort seg skyldig i grovt pliktbrudd og/eller vesentlig mislighold av arbeidsavtalen».

Håndtert «usedvanlig dårlig»

Det vises til «uakseptabel kommunikasjonsform» eksternt og internt. I tillegg nevnes brudd på selskapets rutiner for håndtering av saker der Norwegian Hull Club kan ha interessekonflikt, og trusler om å gå ut med virksomhetsskadelig informasjon. Det er en virkelighetsbeskrivelse Pilkingtons prosessfullmektig, advokat Joakim Marstrander, tar skarp avstand fra. Han sier avskjeden er usaklig.

Dermed står påstand mot påstand når retten starter behandlingen av saken onsdag.

– Fra selskapets side er denne saken håndtert på en usedvanlig dårlig måte. Pilkington er en erfaren forhandler som har oppnådd meget gode resultater for arbeidsgiveren, sier Marstrander, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere før den kommer opp for retten.

Av Marstranders sluttinnlegg fremgår det at Pilkington aldri hadde mottatt klager eller advarsler knyttet til sin kommunikasjon mot eksterne. «Pilkington har alltid hatt sin forhandlingsstil, som var bakgrunnen for at han ble ansatt», heter det. Og videre: «I realiteten ble Pilkington usaklig avskjediget på grunn av sin integritet».

«Krenkende og aggressiv»

Av Thorkildsens sluttinnlegg fremgår det at Pilkington skal ha opptrådt «på en krenkende og aggressiv måte og fremsatte usaklige personangrep».

Selskapets prosessfullmektig viser også til at Pilkington etter eget utsagn har gått til «krig» mot Norwegian Hull Clubs daglige leder John Wiik. «Hva som er årsaken til dette, er ikke kjent for Norwegian Hull Club, men det er klart at Pilkington ikke kunne fortsette i en betrodd lederstilling under slike forutsetninger», skriver Thorkildsen.

– Dette er en personalsak. Norwegian Hull Club vil ikke gi noen kommentar før rettssaken, sier Thorkildsen.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.