Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 987 millioner kroner i første kvartal 2015, sammenlignet med 1.156 millioner kroner i samme kvartal året før.

Det opplyses i kvartalsrapporten onsdag.

Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet et resultat før skatt på 1.124 millioner kroner.

Erstatninger i selskapets skadeforsikringsvirksomhet ble 3.933 millioner kroner i kvartalet (3.809), mot ventet 3.974 millioner kroner. Forsikringsresultatet for skadeforsikringsvirksomheten ble 416 millioner kroner (349), mot ventet 402 millioner kroner.

Selskapets combined ratio for skadeforsikringsvirksomheten var 91,9 prosent (92,9), mens den var ventet til 92,2.

Nettoresultatet ble 748 millioner kroner (923), mens premieinntektene fra skadeforsikring var 5.119 millioner kroner (4.907).

Nettoresultatet var ventet til 871 millioner kroner, mens premieinntektene fra skadeforsikringen var ventet til 5.154 millioner kroner.

Ved utløpet av kvartalet var selskapets kapitaldekning 17,4 prosent, mot 17,2 prosent ved samme tidspunkt året før. Solvensmarginen var 369,1 prosent, sammenlignet med 398,9 prosent ved utgangen av samme kvartal året før.

Gjensidige Forsikring mener konkurransen i næringslivsmarkedet har økt og de tror det blir en litt annen trend i topplinjen fremover, men det er ingen dramatikk.

Det sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige Forsikring på kvartalspresentasjonen onsdag.

- Det er noe økt konkurranse i næringslivsmarkedet. Vi venter å vokse i takt med BNP-veksten i de markedene vi er. Konkurransen i storkundemarkeder er tiltagende, det er ingen dramatikk, men vi vil se en litt annen trend i topplinjen enn tidligere, sier Baastad.

Ifølge ham er utviklingen spesielt knyttet til yrkesskadeerstatninger, og han ser det i sammenheng med en svakere økonomisk utvikling i Norge.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.