REC Silicon legger til grunn at prisene for polysilisium i andre halvår 2015 vil komme tilbake opp på samme nivå som i 2014.

Det sier konsernsjef Tore Torvund i REC Silicon til TDN Finans onsdag.

Prisen på polysilisium var ned i første kvartal 2015 drevet av tilbudsoverskudd i markedet.

- Vi legger til grunn en pris i andre halvår som er på omtrent samme nivå som prisen i fjor. Vi ser en gravis prisoppgang fremover, og i andre kvartal i år venter vi at prisene er noe høyere enn vi har sett i første kvartal, men fortsatt under nivået fra fjoråret, sier Torvund til TDN Finans.

Grunnen til den svake etterspørselen i første kvartal er sammensatt.

- Det er jo svak etterspørsel i hele verdikjeden. Tradisjonelt er første kvartal et svakt kvartal. Det som antageligvis samtidig skjedde var at fjerde kvartal var skuffende og at polysilisium som ikke ble forbrukt i fjerde kvartal ble skjøvet ut til første kvartal, sier Torvund.

Han legger til at det i tillegg har kommet ny kapasitet inn i markedet.

Av RECs produksjon i første kvartal gikk til 53 prosent til lager. De guider en total polysilisiumproduksjon på 5.100 tonn i andre kvartal.

- I andre kvartal regner vi med å selge det vi produserer, sier Torvund, som understreker at det er kun er salget til Kina som har svekket seg i første kvartal. Kina står til gjengjeld for 80 prosent av verdensproduksjonen av solpaneler.

Han understreker at han føler seg relativt trygg på at etterspørselen av polysilisium vil bedre seg i andre halvår, basert på signalene som kommer fra markedet.

- Vi ser en viss trend til at ting begynner å bedre seg, sier Torvund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.