REC Silicon jobber aktivt med å knytte seg til produsenter utenfor Kina hvis selskapet skal bli rammet av tollen på silisium fra september.

Det sier konsernsjef Tore Torvund i REC Silicon til TDN Finans onsdag.

Kina truer med å legge en toll på 57 prosent på import av silisium fra USA fra september, noe som vil ramme selskap som REC Silicon. Tollen oppfattes som et motsvar til USAs planer om en toll på 17 prosent på ferdige solpaneler fra Kina.

Torvund understreker at REC Silicon håper på og jobber for en løsning. De forbereder seg samtidig på muligheten for at selskapet skulle bli rammet av tollen fra Kina, landet som produserer 80 prosent av verdens solpaneler.

- Nå jobber vi aktivt med å oppsøke alle som produserer utenfor Kina, alt fra små norske småselskaper til større utenlandske.

Det har vi for så vidt lyktes med i den forstand at vi har klart å opprettholde våre posisjoner i markedet utenfor Kina, selv om det er økt konkurranse om disse kundene på grunn av usikkerheten rundt Kina, sier Torvund.

Han mener samtidig det er vanskelig å si at noen tjener på å opprettholde tollen.

- Det er ingen vesentlig produksjon av solpaneler igjen i USA så det er ingen grunn til å beskytte egen industri, som vanligvis er drivkraften for tollmurer, sier Torvund.

Han viser dessuten til at Kina trenger utenlandsk silisium.

- Tollen på silisium er en motreaksjon fra Kinas side, men de er samtidig avhengig av import, så det er vanskelig å si hvem som vil tjene på dette. Det som skjer ville jo være at vi kan få høyere priser på silisium i Kina, men det betyr at solpanelene blir mer kostbare, sier Torvund.

Han sier også at det er viktig å understreke at REC Silicon også produserer for silanmarkedet, som ikke er blir truffet av dette.

- Dessuten har vi har semiconductormarkedet som heller ikke er påvirket. Det er bare solarproduktene våre som vil merke det hvis Kina setter toll på silisium, sier Torvund.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.