I april ble det eksportert sjømat for 5,4 milliarder kroner. Det er en nedgang på 386 millioner kroner, tilsvarende 7 prosent, sammenlignet med april i fjor, ifølge Norges sjømatråd.

I hovedsak skyldes nedgangen i april et fall i lakseprisen, som har gått ned fra 45,30 kroner per kilo til 39,93 kroner per kilo i denne perioden.

For eksporten av torsk peker imidlertid pilene oppover. April ble første måned hvor Norge eksporterte torskefisk for over en milliard kroner, og veksten gjelder både fersk og fryst torsk. Det er EU-landene som tar imot mesteparten av det vi eksporterer av torsk.

Ser man den totale sjømateksporten så langt i år, ligger den på omtrent samme nivå som i fjor. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.