Gjensidige Forsikrings nettoresultat fra investeringer ble negativt påvirket av nedskrivninger relatert til olje- og oljeserviceselskaper i "private equity"-porteføljen. Dette var overraskelsen i kvartalsresultatet.

Det sier konsernsjef Helge Leiro Baastad til TDN Finans onsdag.

- Vi har rundt 1,4 milliarder kroner av porteføljen på 58 milliarder kroner plassert i private equity. Der er det mulighet for høy avkastning, men det er også større risiko, sier Baastad.

Netto realisert gevinst og tap fra investeringer ble 227 millioner kroner i første kvartal, mot 517 millioner kroner i fjor.

Gjensidige investerer med Argentum i PE-selskaper, og en del av porteføljen er relatert til olje- og oljeserviceselskaper.

- I kvartalet var det en nedskrivning knyttet til dette området. Det var også en liten konkurs. Det var vel overraskelsen, og det er vanskelig å predikere fra utsiden, sier Baastad.

Baastad mener det ikke er noen dramatikk, og presiserer at når de har tatt en nedskrivning, kan det også komme en tilbakeføring. Siden det ikke er noterte selskaper er det et kvartalsvis etterslep på selskapene i PE-porteføljen.

- Det betyr ingenting for det vi skal levere, eller utbyttet, sier Baastad.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.