Sigve Brekke blir ny Telenor-sjef med en fast grunnlønn på 5,9 millioner kroner. Dette tilsvarer en bruttolønn på 492.000 kroner i måneden.

Telenor-styreleder Svein Aaser vurderte også utenlandske kandidater til stillingen. Hvis han skulle tilbudt «markedspris» for de utenlandske stjernekandidatene måtte han ha tilbudt langt høyere sjefslønn.

– Da ville det nok ha vært snakk om tre ganger så mye. Rundt 15 millioner kroner vil jeg tro, sier Aaser.

«Krevende»

På Telenors generalforsamling torsdag presenterte Aaser styrets prinsipper for lederlønning for eierne.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas hadde en fastlønn på 5,5 millioner kroner i 2014. Legger man til bonuser og andre godtgjørelser fikk han en samlet kompensasjon på nesten 12 millioner kroner ifjor.

På generalforsamlingen la Aaser til et lite hjertesukk overfor aksjonærene:

– Styrets ansvar på dette området er krevende. Vi skal på den ene siden sikre konkurransedyktige betingelser i et internasjonalt konsern, hvor denne gruppen mennesker i økende grad blir eksponert for andre kulturer hvor lederlønningene er annerledes, sa Aaser.

– På den annen side må vi balansere slik at vi er forankret i norsk virkelighet og norsk praksis for avlønning av ledere. Jeg mener styret har gjennomført denne krevende avveiningen på en god måte.

Likevel interessert

De lave norske lederlønningene skremte likevel ikke utenlandske stjerner fra å ønske seg Telenor-jobben, forteller Aaser.

– Overraskende nok gjorde det ikke det, selv om man kunne forvente det, sier han, og legger til:

– Det er begrensninger i godtgjørelsene her. Men denne jobben er åpenbart så interessant at man var villige til å se bort fra endel normale krav.

– Det var personer som var villige til å gå betraktelig ned i lønn for å få Telenor-jobben?

– Det kan jeg bekrefte, sier han.

– Hvor mange internasjonale kandidater hadde du på blokken?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen