Ryanair ser et nettoresultat på 940-970 millioner euro i regnskapsåret 2016, som avsluttes 31. mars 2016, mot et helårsresultat på 867 millioner euro i 2015. Selskapet ser yield ned to prosent for helåret 2016, grunnet mulig priskonkurranse. Det opplyser selskapet tirsdag.

Selskapet begrunner den ventede bedringen med utsikter til to prosent lavere enhetskostnader.

Ryanair venter at kabinfaktor-veksten vil falle noe tilbake i sommermånedene, men skriver at bookingene er fire prosent over samme periode året før.

- Irrasjonell prisrespons

Selv om selskapet planlegger en trafikkvekst i regnskapsmessig 2016 på opptil 10 prosent, skriver de at det «ville være dumt å ikke forvente noen irrasjonell prisrespons fra konkurrenter som ikke kan konkurrere med våre lave kostnader og priser».

På bakgrunn av dette vil Ryanair forbli kraftig «kabinfaktor aktive/prispassive», fremgår det.

Som følger av dette, selv med fordelen av lavere oljepris, fly og finansieringskostnader mener selskapet at det kan oppleve perioder med svak pris og yield, spesielt vintersesongen i andre halvår.

Lavere avkastning

Selskapet guider derfor en forsiktig utvikling i yield på om lag flatt i første halvår, men ned 4-8 prosent i andre halvår, noe som samlet tilsier et fall i yield på to prosent året sett under ett.

Selv om denne nedgangen inntreffer tror Ryanair at lavere enhetskostnader i helåret 2016 likevel vil gi en resultatforbedring på ti prosent. Nettoresultatet bør med det stige til mellom 940 og 970 millioner euro for helåret 2016.

Selskapet skriver at dette er avhengig av utviklingen i andre halvår, hvor det ikke er god visibilitet enda.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.