I helgen ble det kjent at Sektor Gruppen, som eier kjøpesentre over store deler av Norge, selges til finske Citycon. Sektor Gruppen har frem til nå vært eid av Varner-familien, Johannson-familien og Petter Stordalen.

Les også: Citycon kjøper Sektor Gruppen

Som styreleder i Sektor har Petter Stordalen vært sentral i salget. På tirsdagens pressekonferanse fortalte Stordalen hva som ledet til salget.

- En god deal for meg er den deal hvor utfallet er bedre enn status quo for begge parter, sa Stordalen og la til at det var viktigere for de eierne han representerte å få en riktig ny eier, enn at prisene skulle være det mest sentrale.

- De står for 20 prosent av leieinntektene. Sektor er riktig for Citycon, Citycon er riktig for Sektor, understreker Stordalen med referanse til at Johannson-familien eier dagligvaregiganten Norgesgruppen og at Varner-familien eier Dressmann-kjeden.

Stordalen mener den nye eieren kan bidra til å få nye leietakere inn, ikke minst i Downtown, kjøpesenteret i Porsgrunn, som Grenlands-gutten Petter Stordalen har et ekstra nært forhold til.

- De er en stor aktør og en kompetent aktør, påpeker han.

Frem til i vinter var svenske Niam en av Sektors storeiere. Da det svenske eiendomsselskapet bestemte seg for å selge seg ut, var det Stordalens oppdrag som styreleder å finne en kjøper til de 28 prosentene. Dette var utgangspunktet for samtalene med Citycon.

Skulle finne ny medeier

Imidlertid ble det ganske fort klart at Citycon insisterte på å ha en kontrollerende eierandel. Da valgte Stordalen, Johannson-familien og Varner-familien selv å kjøpe ut Niam.

- Det var ikke planlagt fra vår side at dette skulle skje. Det startet med en samtale og endte med at Citycon sa «Kanskje det beste er at vi tar det hele», forteller Stordalen.

Hotell-kongen innrømmer at han likte tanken på å selge til en annen sterk eier.

- Jeg liker at det er én stor eier. Haim Katzman. Det at han er villig til, som hovedaksajonær, å legge 13 milliarder kroner i potten, er stort, sier Stordalen som roser motparten.

- For meg den største dealen jeg har vært med på, men også den som har gått greiest.

Les også:

Gribbene sirkler rundt skadeskutte Odfjell Drilling  

To forhold kan ta markedet på sengen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.