Villaen har vært i ExxonMobils eie siden 1979 og fungert som direktørbolig i Stavanger.

– Jeg kan bekrefte at jeg har kjøpt eiendommen som en privat investering, sier Ole Ertvaag, gründer og toppsjef i oppkjøpsfondet HitecVision.

– Hva skal du bruke den til?

– Det kan jeg ikke kommentere, svarer han.

Deler prisrekord

Etter det DN kjenner til, er bare én bolig solgt for like mye i Stavanger. Ifjor betalte rederarving Cathrine Hermansen (42) også 30 millioner kroner for den 100 år gamle Bjelland-villaen.

De to boligene ligger begge på fasjonable Eiganes.

Regiondirektør Ole Morten Dreyer i Eiendomsmegler Vest, som var ansvarlig for salget av direktørboligen, viser til at eiendommen aldri ble annonsert på det åpne markedet. Salget ble gjennomført 15. mai.

Murvillaen ble bygget i 1934 og har et bruttoareal på over 700 kvadratmeter.

– Den er helt spesiell – både i størrelse og kvalitet, og ligger i det mest attraktive området i byen, sier Dreyer.

Mens Hermansen har anslått at renovering av Bjelland-villaen vil komme opp i ti millioner kroner, beskriver Dreyer den nylig solgte villaen som «ekstremt velholdt».

– Dette skiller den fra andre perler, mener megleren.

Reduserer antall utlendinger

ExxonMobil er en del av verdens største olje- og gasselskaper og kjent under merkevaren Esso. Salget av direktørboligen har sammenheng med at selskapet i sommer fikk norsk toppsjef, opplyser informasjonssjef Eirik Hauge.

Hauge avviser at salget er direkte knyttet til nedturen i bransjen. ExxonMobil planlegger å kutte driftsinvesteringene til 34 milliarder dollar i år fra 38,5 milliarder ifjor.

– Vi vil alltid minimalisere kostnadene våre. Ett av elementene i dette er at vi har redusert antallet utlendinger som jobber i Norge. Blant annet hadde vi en amerikansk direktør for selskapet inntil ifjor sommer som ble avløst av en nordmann, sier han.

– Gjennom at vi reduserer antallet utlendinger, reduserer vi også behovet for antallet boliger i Stavanger-området. Det er bakgrunnen for at boligen i Bjørnøygata ble solgt, sier informasjonsdirektøren.

Oljenedturen fører til laber fart i boligmarkedet i Stavanger.

– Markedet er generelt veldig selektivt. Samtidig er villaen i Bjørnøygata helt spesiell. De aktuelle kjøperne som finnes ser at det er en mulighet som sjeldent kommer, sier Dreyer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Kjøpte for 52 mill. - solgte gamlehytta for rundt 16 mill.

Fem mesterkokker viser deg hvordan:  Slik steker du perfekt biff