Skandiabanken Norges planlagte børsnotering vurderes gjennomført i fjerde kvartal 2015, men vil være betinget av markedsforhold.

Det fremgår av en melding fra banken tirsdag.

I januar ble det kjent at Skandia vurderte å notere Skandiabanken på Oslo Børs.

Tirsdag meldte Skandiabanken at Finanstilsynet innvilget Skandias søknad om konsesjon til etablering av forretningsbank og konsesjon til å drive virksomhet som kredittforetak.

Som konsekvens av strategien vil Skandia etablere den norske filialen som et heleid datterselskap med en selvstendig konsesjon som norsk bank, noe styret i Skandia mener vil synliggjøre verdiene og samtidig legge til rette for videre vekst i den norske virksomhetens kjerneområder.

- Å etablere en selvstendig norsk bank er et naturlig skritt videre i prosessen med å utrede muligheten for børsnotering. For våre ansatte og kunder vil denne prosessen ikke få noen direkte konsekvenser. Fokus i banken er som alltid å tilby kundene et bredt produktspekter, god service og brukervennlige løsninger til lave priser, sier leder for Skandiabanken Norge, Magnar Øyhovden, i en kommentar.

 

Les også: Støre kan redde Stoltenberg fra å bli grillet i Stortinget

Nå vokser landets gjeld enda raskere enn under depresjonen

Dette frykter shipping-toppene aller mest akkurat nå

Kostholdserlaterte dødsfall er stigende(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.