Petroleum Geo-Services (PGS) har inngått en sale- og leasebackavtale for PGS Apollo med proveny på rundt 80 millioner dollar før transaksjonskostnader.

Det melder selskapet tirsdag.

Avtalen er inngått mellom PGS og Offshore Merchant Partners i en tiårs bareboat-avtale med opsjon om en forlengelse på fem år med redusert rate. PGS har en opsjon om å kjøpe båten etter slutten av år fem og åtte. Leasen vil bli rapportert som operasjonell lease.

Den bokførte verdien av Apollo, som ble en del av PGS-flåten ved kjøpet av Arrow Seismic, reflekterer et sterkt seismikkmarked på tidspunktet av overtakelsen og er slik sett høyere enn byggekostnaden. PGS vil dermed bokføre et regnskapsmessig tap i andre kvartal fra avtalen på 57 millioner dollar.

 

Les også: Nå vokser landets gjeld enda raskere enn under depresjonen

Dette frykter shipping-toppene aller mest akkurat nå

Penger ut av Olsens vindu(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.