Telenor forklarer flyttingen av oppgavene med at 100.000 nordmenn sier opp fasttelefonene sine hvert år, skriver Bergens Tidende.

- Kostnadene holder seg imidlertid stabile. Derfor er vi nødt til å endre måten vi jobber på, sier kommunikasjonsdirektør for Telenor Norge, Torild Lid Uribarri til avisen.

Telenor startet et samarbeid med det indiske selskapet Tata Consultancy Services (TSC) for ett år siden. I januar ble det besluttet å overføre oppgaver tilsvarende 22 årsverk til TSC innen fasttelefoni-området.

I løpet av våren har det også blitt klart at ytterligere 55 årsverk, hovedsakelig innen bredbåndsområdet, skal overføres til TSC. Disse jobbene utføres i dag ved Telenors kontorer i Bergen, Stavanger, Trondheim, Bodø og på Fornebu.

- Ingen kontorer vil bli nedlagt som følge av overføringen, og det er for tidlig å si noe om hvordan medarbeiderne vil bli berørt. Foreløpig har ingen mistet jobben som følge av tjenesteutsettingen, men vi kan ikke utelukke overtallighet, sier Uribarri.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.