En solid klippfiskeksport bidro til at det ble satt ny norsk eksportrekord for sjømat i mai i år.

Til sammen ble det eksportert sjømat for 5,2 milliarder kroner i mai, 203 millioner kroner mer enn i samme periode i fjor, ifølge Norges sjømatråd.

– Norge har aldri eksportert så mye sjømat i mai som vi gjorde i år. Det er torsken som sørger for denne rekorden, i særdeleshet klippfisk og saltfisk. Noe av forklaringen på dette ligger hos portugiserne, som vil ha norsk torsk i større mengder, sier kommunikasjonsdirektør Geir Bakkevoll i sjømatrådet.

Selv om klippfisken tar innpå, er det fortsatt laksen som står for størstedelen av norsk sjømateksport. I mai ble det eksportert laks for 3,5 milliarder kroner – omtrent like mye som i fjor.

Til sammenligning ble det eksportert klippfisk for 337 millioner kroner, et tall som er 80 prosent høyere enn samme periode i fjor. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.