Kjetil Olsen er ansatt som ny sjeføkonom i Nordea, melder banken i en pressemelding onsdag formiddag.

OVERTAR: Kjetil Olsen er ansatt som ny sjeføkonom i Nordea.
OVERTAR: Kjetil Olsen er ansatt som ny sjeføkonom i Nordea. (Foto: Norges Bank)
 

Han kommer fra stillingen som direktør og nestleder for pengepolitikk i Norges Bank og overtar stillingen etter Steinar Juel, som vil gå av med pensjon til nyttår.

Olsen har tjue års erfaring fra Norges Bank og har i de siste femten årene jobbet primært med pengepolitikk. I likhet med Juel, har han embetseksamen i sosialøkonomi fra Universitetet i Oslo.

- Jobben som sjeføkonom i Norge for Nord-Europas største bank var en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg gleder meg til å ta fatt, sier Olsen i meldingen.

Steinar Juel har gjennom tretten år vært en profilert sjeføkonom for Nordea og vil til høsten takke for seg, etter nesten tjuefem år i banken. Han har tidligere blant annet vært personlig rådgiver for finansministrene Rolf Presthus og Arne Skauge.

Kjetil Olsen vil begynne i Nordea 1. september, og tiltrer stillingen som sjeføkonom i løpet av høsten.

 

Les også: Slik er boligprisene i mai

Asia i dag: Rømmer fra Kina

Her kan de snart sette gull i banken og få renter

Smell for Ap på ny meningsmåling(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.