Stengingen ventes å gi en negativ egenkapitaleffekt på 30 til 40 millioner kroner, opplyses det i en melding fredag.

I 2015 har Walsums kontantstrøm til Norske skog vært negativ med inntil ti millioner kroner pr måned, til tross for at den ene papirmaskinen har vært tatt ut av drift i lenger tid.

- Walsum har i det siste hatt en betydelig negativ kontantstrøm, en trend som sannsynligvis ikke kan reverseres på grunn av en ufordelaktig kostnadsposisjon. Det har de siste årene vært gjennomført en rekke forbedringstiltak på energi- og råvaresiden, bemanningsreduksjoner og arbeidskapitalreduserende tiltak uten at fabrikken har oppnådd lønnsomhet, sier Norske Skogs konsernsjef Sven Ombudstvedt i en kommentar.

- På tross av solid innsats fra de ansatte, taper Walsum penger. Gitt den utfordrende markedssituasjonen, og fabrikkens høye kostnader sammenlignet med konkurrentene, er det svært vanskelig å se for seg lønnsom drift, sier Ombudstvedt videre.

Norske Skog skriver at markedet for publikasjonspapir i en lang periode har vært utfordrende, og at denne situasjonen vedvarer.

Allerede annonserte, permanente kapasitetskutt på mer enn tre millioner tonn i Europa og Nord-Amerika i 2014-2015 i Norske Skogs produktsegmenter bedrer markedsbalansen, erkjennes det.

Disse bedringene hjelper imidlertid ikke til bedre det økonomiske fundamentet for Walsum, og det er derfor selskapet har besluttet å avvikle.

Les også:
Venter 6000 flere ledige
Tidligere BMW-designer drømmer om Nav-oppdrag
- Programmering bør være allmennkunnskap (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.