Widerøe overtar deler av Sas' bakketjenester i Norge, kommer det frem i en melding fra Torghatten ASA torsdag.

Torghatten ASA er majoritetseier i Widerøe Flyveselskap AS. Widerøe Ground Handling AS (WGH), et datterselskap av Widerøe, har inngått intensjonsavtale med SAS om å overta bakke-virksomheten til SAS i Norge på alle stasjoner bortsett fra Gardermoen, heter det i meldingen.

Med dette blir WGH Norges desidert største operatør på bakketjenester. Det medfører at WGH vil overta medarbeidere, utstyr og kontrakter på 14 flyplasser i Norge.

- Denne avtalen gjør Widerøe Ground Handling til Norges største aktør innenfor bakketjenester på norske flyplasser, sier administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen.

SAS solgte ti prosent av bakkemannskapet SAS Ground Handling til bakkehåndteringsselskapet Swissport for to år siden, og skulle selge resten senere. Nå er avtalen avlyst, og SAS-ansatte kan havne hos konkurrentene isteden, skriver DN torsdag. Les mer her: Får ikke solgt bakkeansatte dnPlus (DN+, krever innlogging)

– I over to år har vi hatt det hengende over oss at SAS vil outsource de bakkeansatte. Vi har bedt SAS om å få avklart den saken så raskt som mulig, og det skjer forhåpentlig på møtet, sa klubbleder Torild Mjelstad i SAS Personalklubb som organiserer mange av de bakkeansatte i Norge.

Ifølge meldingen fra Torghatten vil den nye avtalen ha som forutsetning at alle medarbeidere overføres fra SGH til WGH, og prosesser med tillitsvalgte i de to selskapene vil starte umiddelbart for å finne gode løsninger for alle berørte medarbeidere.

Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på. WGH har nylig inngått en avtale med Wizzair på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge, heter det i meldingen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Nå ser vi at dette evinnelige maset om at folk bare er opptatt av pris, det stemmer ikke

SAS fra milliardsmell til overskudd

Se DNTV: - Betyr veldig mye for Norwegian

- Betyr veldig mye for Norwegian
00:00
Publisert: