Mandag meldte ledelsen i selskapet Trigcom oppbud. Oslo byfogdembete åpnet deretter konkurs i boet.

– Vi er i en kartleggingsfase og snakker med ulike aktører. Selskapet har slitt med tap i flere år, sier bostyrer, advokat Morten Haugen i Rime.

Han legger til at han foreløpig ikke har full oversikt over krav og selskapets økonomiske situasjon.

– Det virker som det er en klar ubalanse mellom eiendeler og gjeld, sier Haugen.

Meglertelefonen

Trigcom ble etablert i 2006 med blant annet skipsreder Brynjulf Skaugen som storaksjonær. Samme år inngikk selskapet en avtale med den kanadiske mobiltelefonprodusenten Blackberry.

Blackberry ble kjent for sin såkalte push-mail-teknologi. Den innebar at kundene fikk eposten på mobiltelefonene på et nanosekund ved hjelp av installering av egne servere hos bedriftskundene. På folkemunne ble Blackberry omtalt som «meglertelefonen».

Det var før Iphone og Samsung begynte å dominere det norske mobiltelefonmarkedet med epost-løsninger som tidsmessig var på høyde med Blackberrys løsninger.

– Iphone var med på å grave underlaget for Blackberry. Det ser vi også internasjonalt. Blackberry ble for liten aktør, og ingen store aktører ville satse på dem, sier Helge Birkeland (58), leder av Trigcom frem til mandag.

Solgte kundebasen

Trigcom ble på et tidspunkt også en mobiloperatør og inngikk avtale med TeliaSoneras mobilselskap Netcom om nettleie.

I 2009 omsatte Trigcom for 100 millioner kroner og oppnådde et resultat før skatt på 20 millioner og hadde over 10.000 Blackberry-kunder.

– Vi solgte kundebasen til Netcom i 2011 og var supportpartner for TeliaSonera frem til 2013, sier Birkeland.

Trigcom fikk inn nye eiere og har satset blant annet på mobiltjenester overfor bedriftsmarkedet.

I 2013 omsatte Trigcom for 11,4 millioner og oppnådde et resultat før skatt på minus 5,4 millioner kroner.

Birkeland vil ikke opplyse om selskapets resultat for 2014.

Les også på DN.no i dag:

Her er alle de nye reglene som trer i kraft 1. juli

Varoufakis truer EU med rettslige skritt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.