Yara International har inngått avtale med CF Industries om å selge sin 50 prosenteierandel i den britiske gjødselprodusenten Growhow UK Group til en selskapsverdi tilsvarende 648 millioner dollar, hvorav 68 millioner dollar er ikke-fonderte pensjonsforpliktelser. Det tilsvarer totalt 5,1 milliarder kroner.

Det opplyses i en melding onsdag, skriver TDN Finans.

Transaksjonen ventes å generere en inntekt for Yara etter skatt på om lag tre milliarder kroner, rapportert som ebitda, kalkulert med basis i tall for mai.

Yara og CF har eid 50 prosent hver av GrowHow siden henholdsvis 2007 og 2010. Aksjonæravtalen definerer en prosess der partnerne gjensidig kunne legge inn bud på hverandres eierandel, og denne prosessen ble utløst tidlig i 2015.

Det opplyses at både Yara og CF har gitt bud på eierandelene i løpet av prosessen.

-Det siste budet fra CF representerer en attraktiv verdi for Yara. Vi forblir dedikerte til britisk landbruk. Yara leverer også på vår vekststrategi, og vi legger stor innsats i gjennomføring av allerede annonserte prosjekter og utvikling av nye vekstinitiativ, sier Yaras konsernsjef Torgeir Kvidal i en kommentar.

Sluttføring av transaksjonen betinger myndighetsgodkjenning.

Les også på DN.no:

Oljeprisene faller igjen onsdag

Hellas' låneavdrag forfalt uten betaling

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.