Det er riggselskapet Odfjell Drilling som nå varsler ytterligere bemanningskutt, melder nettstedet sysla.no via bransjenettstedet Offshore.no.

Det kommer i tillegg til tidligere nedbemanningsrunder som har ført til at totalt 675 ansatte har måttet gå fra selskapet, ifølge nettstedet.

Gisle Johanson, Odfjell drilling. Foto: ODL.
Gisle Johanson, Odfjell drilling. Foto: ODL. (Foto: Pressefoto)

– Det er riktig at vi har startet en prosess for å reorganisere tekniske støttetjenester og prosjekt-tjenester i selskapet og at det er nødvendig med en betydelig reduksjon i bemanning innen dette området. Det opplyser Odfjell Drillings pressetalsmann Gisle Johanson til Offshore.no.

Det er redusert etterspørsel som får skylden for kuttene. Det er ennå ikke klart hvor mange som må gå i Odfjell Drilling.

Selskapet ble for kort tid siden tildelt en treårig riggkontrakt av Statoil for boringen av produksjonsbrønnene på Johan Sverdrup verdt 330 millioner dollar, og en fireårig boretjenestekontrakt verdt 240 millioner dollar.

De to kontraktene er tilsammen verdt omtrent 4,4 milliarder kroner.

Les også på DN.no: Oljeselskap kutter halvparten av de ansatte
- Det er overraskende kraftig

- Nedturen er i ferd med å ta av

  Fredriksen skaper ny gasskjempe (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.