Utlendinger står for rundt en firedel av overnattingene, men tre firedeler av økningen, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Totalt tilbrakte nordmenn og utlendinger 1,72 millioner netter i norske hotellsenger i mai måned. I tillegg kommer nesten 850.000 overnattinger på campingplasser, vandrerhjem og i hyttegrender.

Overnatting i forbindelse med ferie og fritidsreiser økte med 15 prosent, mens kurs- og konferansedeltakeren bare kunne vise til en økning på 2 prosent. Jobbreisende la seg omtrent midt imellom, med en økning på 7 prosent.

Gjennomsnittsprisen for et hotellrom falt med 1 prosent til 902 kroner natten. Totalt hadde hotellene inntekter på 1.089 millioner kroner fra overnatting.

Les også:

- Vi snuser på en boligboble

61 prosent flere ingeniører står uten arbeid

Se DNtv:

Statsministeren har gamblet med Hellas´ fremtid
Statsministeren har gamblet med Hellas´ fremtid
01:13
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.