– Vi må faktisk tilbake til begynnelsen av 90-tallet, under den store nedgangen i norsk økonomi, for å finne tilsvarende tilbakegang når det gjelder salg, forteller Kai G. Henriksen, administrerende direktør i Vinmonopolet til TV 2.

I juli i fjor økte taxfreekvotene, og salget stupte. Siden mars har salget ligget 5 prosent lavere enn ett år tidligere.

– Det ene grunnen er nok at det har vært litt dårlig vær i mai, og kaldt i store deler av landet. Da drikker folk mindre. Den andre årsaken er trolig økt grensehandel, sier Henriksen.

Når været er dårlig velger flere å bruke fritiden på å dra til Sverige for å handle. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at grensehandelen har økt med 10 prosent hittil i år.

 

Les også: Ti boliger til over ti millioner

Nordmenn vil heller til Norden på ferie enn til Spania

Gjør kule på oljenedtur – for tredje gang

 

Se også:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonalt argument for å kjøpe denne bilen:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.