Lufthansa og pilotenes fagforbund Vereinigung Cockpit (VC) er uenige om en rekke avtaler knyttet til lønn og pensjonsalder. Uenighetene, som har pågått siden i fjor, har ført til rundt tolv mindre streiker blant selskapets piloter siden april i fjor.

En talsperson for Lufthansa sier at de nå ønsker at pilotene kommer tilbake til forhandlingsbordet. Pilotene mener på sin side at temaer som selskapets utvidelse av sitt lavprisselskap Eurowings og jevnlige lønnsforhandlinger må inkluderes i forhandlingene før de kan gjenoppta samtalene.

Siden Lufthansa ikke vil diskutere alle temaene fagforbundet ønsker, hevder de at en avtale om å unngå streik før utgangen av juli måned ikke gjelder lenger.

– En ny eskalering av konflikten er dermed mer sannsynlig enn tidligere, skriver fagforbundet i en pressemelding mandag.

 

Les også: Tiltalt for kredittbedrageri

Stor test av luksus-iskrem

Tsakalotos blir Hellas' nye finansminister

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ingeniøren John (42) er på desperat jobbjakt i Hellas: 

Ingeniøren John (42) på desperat jobbjakt i Hellas
Kommer til å forlate landet om det ikke dukker opp noe snart.
02:46
Publisert:
 

Jubel og fest i Aten etter nei-seieren:

Jubel og fest i Athen etter nei-seieren
Grekerne avviser betingelsene fra kreditorene om landets låneavtale.
01:10
Publisert: